hello!

Cute Hello Kitty 4

Followers

Friday, June 10, 2011

macam ni ka gaya orang bertudung?

salam...
sebelum sy menulis..sy ingin memohon maaf jika ada yang tersentap dgn entry sy kali ini...serta si pemilik gmbr ini yang sy tidak kenali...maap ok..ini sekadar pengajaran kepada sy sendiri dan gadis2 yang lain..

ok,ini yang sy lihat...


  1. sy pelik kenapa gadis digambar berkenaan memakai tudung tetapi mendedahkan Te***nya?
  2. bila dalam status FB ramai si Lelaki2 yang terbeliak biji mata then terus meng0men gambar si gadis ini dah berkata "besarnye kopek...lawanya.....bla..bla...dengan perkataan berbaur lucah la...
  3. si Gadis malu2 maw menjawap dgn nada GEDIXS "noty nye awak ni..."


sy n kawan sy merasa kegelian setelah membca komen2 n melihat gmbr2 tayangan free itu turut merase  malu akan gambarnya yang kurang bermoral dan juga tidak normal bg gadis bertudung sepertinya....




ok ini kata2 dari saya...

wahai si cantik bertudung dengar sini..anda bertudung...jadi tolonglah jaga imej anda  sebagai gadis bertudung anda jadikan contoh kepada semua orang yang tak bertudung...tak de lah persepsi si gadis tidak bertudung cakap mcm dekat org bertudung mcm  ni "ORANG YANG PAKAI TUDUNG TAK SEMESTINYA BAIK..." dan anda tu tinggal di negeri yang dikatakan serambi mekah...jgn la menambahkan lagi persepsi yang negative terhadap negeri kelahiran dan tempat anda dibesarkan ..inikah yang dikatakan orang sana c0mey2 blak0?hurm.. (smbil geleng KAPALA)



malu la sikit ..diorang bukan suka tgk anda tu cute ke..comel ke..cantik ke....tapi nak tgk TE*** anda je..PERLU KE cari publisiti murahan mcm tu??eeee tolonglah..byak lagi cara anda boleh buat....tak payah nak tayang2....

maaf terlebih membebel...sy pon bukan perempuan solehah,sy p0n pernah seksi...tapi anda membawa imej gadis bertudung.....jadi jaga lah imej anda sebagai gadis bertudung...
cantiklah kalau pakai M0LEK2...


ok,bg kwn2 blogger ..korang judge la sendiri klu dah tgk gmbr si gadis nii..gadis ni muda lagi dari DATEN MILANO...hehehheheheheh melalut sudah.....ok2...

sama2 kita berubah..dan jgn ikut tingkah laku TAK NORMAL MCM GADIS DI BAWAH NI...OKAY!!! 


apa lah nak jadi..nampak tuuttttt la.....






gmbr yang si gadis upload di FB dan dikomen si Lelaki2 miang


byak lagi gmbr..but malas nak tayang2..kang tak pasal2 dapat dosa kering...ape-ape2 pon entry sy ni  sekadar untuk memberi peringatan n pengajaran kepada sy dan gadis2 yang lain....

sy mahu belajar pakai tudung..tapi tak semestinya sy kena pakai tudung macam gadis di dalam pic ni kan?baik tak payah pakai tudung kan klu nak pkai macam dlm pic ni kan?
renungkan2.....




P/S:ade siapa jual aksesori tudung info2 la sy...teringin  nak cntik juga mcm gadis bertudung di luar sana...sy budak baru belajar..salah dan silap tolong tunjukkan..hehhehehe daaaaaaaa




17 comments:

Aimi dan Pakcik Hashim said...

mak aih. huhu. memalukan

eh. ko belajar bertudung? bagus2

tegar said...

dunia ini makin penuh dengan tipu daya syaitan..semoga kamu tetap memakai jilbab sesuai ajaran Islam yang benar...salam kenal dari Indonesia ^^

matahari said...

@aimi anak pakcik Hashim
insyaallah..tengah belajar...kadang2 syaitan ni menghasut "jangan pakai tudung..nak g dekat je tu"hurm..smpai satu masa sy akan pakai tudung dan tak buka2...terima kasih support anda..

@tegar
thanks support anda,n agree dgn komen anda...salam kenal juga dari Malaysia...

syafie said...

skrg ni byk yg pakai mcm tu bg diorg aurat cukup sekadar tutup rambut,ada yang pakai tudung tapi nampak anting2 dgn telinga.ok dah follow.Tq sbb letak banner saya kat blog awak.

http://orderbookonline.blogspot.com/2011/06/petua-mendidik-anak-menjadi-insan_09.html

matahari said...

ye betul tu...klu pakai mcm tu lebih baik tak pakai..sama ja macam org tak pakai..mungkin dorg masih belum bersedia untuk pakai tudung...tapi kerana terpaksa...so dorg pakai jugak..bila dah pakai mcm tulah jadinya... ok...tq too coz follow sy...

Muzaffar said...

Itu bukan bertudung.....itu tutup urat bukan tutup aurat. memalukan dan menghina tuntutan agama. semoga awak tak jadi mcm mereka. amin.

matahari said...

insyaallah....sy akan cuba..kerana sy masih lagi belajar unutk menjadi yang terbaek...cuma kadang2 kita sendiri terleka dgn keduniaan..

Miss Y and Her World said...

nampak gayanye dia saje je macam nak menayang?

hmm, ni tak lain tak bukan nak cipta kontroversi la ni. nak pemes. nama pun budak. dia tak reti fikir lagi.hadoiiii. kesian ;)

Dah Lanjut Usianya, Kenapa Tak Kahwin Lagi?

matahari said...

ye betul tu..agree..mungkin itu cara dia nak market..hurm...sekarang umur stahun jagung dah pandai lebih dri orang dewasa....klu tak jaga diri time remaja ni...kelak pasti menyesal...i pon bukan girl yang baik..tapi dengan imej dia yang bertudung lebih baik dia jgn tunjuk tauladan yang sebegitu

perondajaketbiru74 said...

apa nak jadi gadis zaman sekarang ni pakai tudung tu dah jadi macam mainan jer sebab nak tunjuk boobs n bontot

matahari said...

itulah...sekarang umur baru 14 tahun dah pandai segala.. :(

Mawar Berduri said...

dunia semakin hampir penghujungnya. hurm... hanya mampu luahkan rasa kecewa dan berdoa.

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


zaman skrg ni ramai pompuan mcm tu. spatutnye yg pakai tudung tu, bila pakai tudung pastikan tutup smuanya. jgn la tutup separuh2 jer..kalo tudung tu utk tutup rambut n kpala, baju n seluar pula utk tutup badan atas sampai bawah..xblh la pakai yg sendat2, singkat2 or yg transparents.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Liya said...

kerana nila setitik rosak susu sebelanga . ish ish .. memalukan je

PengembaraMinda said...

serabut betui org sekarang ni..susah2..

hyemynameisrasyid said...

ish.,apa sbnarnya tujuan mereka ni bertudung.,adakah kerana fesyen? atau pun budaya melayu? ataupon kerana ic trtulis beragama islam?

fahami lah antara permakaian tudung dan menutup aurat tu adalah dua bnda yg sangat berbeza~

-Alahai~

nub said...

X CUN PON. EHEHE

\

anak bonda dan ayahanda

anak bonda dan ayahanda

TAK SUSAH..MINTA TOLONG CLICK AJE....TERIMA KASIH....