hello!

Cute Hello Kitty 4

Followers

Tuesday, July 19, 2011

SEGALANYA DI PUTRAJAYA floria 2011

salam......hehehe sgt2 malas update blog sebab internet sgt2 low...murah agaknya..hahahah.
actually i nak story dekat u all pasal i pergi ke putrajaya ~FLORIA~ ..then ada macam2 cerita i nak share dengan u all...harap2 jgn menyampah la baca entry yang tak menarik i kali ini...hahhahahahah


ok,first story yang i nak kongsi ialah kisah suami isteri yang berbeza bangsa dan agama...suaminya cina dan isterinya india....smbil2 i tunggu kawan i AEN smpai...so i duduk lepak2 dulu sebelah pasangan suami isteri tersebut...pastu uncle ni kasi point la nak borak2...hehehhe then i pon dengan ramahnya sembang macam setahun kenal la...hahahhahah

uncle : u tiap2 tahun ke datang ke FLORIA ni?
ak0:tak lah uncle...first time...best!
 bla...bla....bla...pnjang gak la berborak... sampai satu part kami berborak tu...i mmg nak highlight la..nak tahu kami bork sal apa..sat cek crita..


uncle:i suka dtg putrajaya...tempatnya yang bersih...kemudahan yang bagus...
ak0 :betul la uncle..semua dijaga dgn baik...
uncle:tu la...buat apa kita pergi melancong tempat orang...kasi itu negara orang kaya...kita melancong tempat              sendiri dah cukup bagus...kita TOLONG MAJUKAN MALAYSIA... kita pusing duit untuk EKONOMI di malaysia...kita p melacong sana....itu negara lain la kaya,negara kita macam mana nak ada duit banyak...
ako:betul tu uncle...negara malaysia pun cantik....segalanya ada....
(dalam hati nak p japan...hahahha)

*seb bek bini dia tak jeless hahhaha

itu lah kisahnya....mungkin JATI dirinya pada negara cukup kuat..walaupun dia berbangsa lain..



uncle yang pkai baju kelabu n auntie yang pakai baju pink tu...tu lapasangan yang i cerita tu..








then ni pasal i dengan member i pulak..NURUL AIN HASHIM...atau dekenali sebagai aen yong...kami kawan dari tenik lagi...kami dua rapat..kami ada empat org dalam satu geng (zaman sekolah dulu) kiranya DALAM GENG :ak0....aen....plia....n nana... 
kami ni slalu bak hang bergaduh dgn senior..kami pun tak tahu sebab apa depa slalu ja ggu kami..tapi bukan dengan semua senior la..ada senior yang kami leh masuk..depa ni kira faham la jiwa i dgn kwan2 i...tapi yang ada pun sikit ja..tak banyak..macam sekuman la...yang lain semua tak ley pakai...hahahahha tak kesah la semua dah berlalu....malas nak igt2....haritu ada buat janji nak jumpa i putrajay.di ikutkan ada lagi dua orang iaitu fizah n mieza..depa dua ni kawan i jugak..kawan satu kelas..rapat dengan kami...tapi tu lah..depa tak dapat datang...jadi i dgn aen jelah..tapi tak kesah sebab best kowt!!!! jgn jeles ye kwn2 yang tak dapat dtg..hehehehe 




kepada mieza n fizah  ni hampa punya ka????hahahahhaha





 i dengan ain suka bergambar....ni gambar2 kami kat sana...ni ja yang i rajin tunggu upload pon....hehhehe tgk la...








dipaksa ain duduk tepi tu..''aku'' gayat weh!!!!hahahha
ni  dalam FLORA PAVILLION






banyak gila ros..sgt cantik...tapi ni yang i paling suka...






best tgk budak2 tu dalam belon..tak takut ikan gigit ke dek..huhuhu 



pertemuan yang tak disangka....see...yang tengah berbaju biru tu kawan teknik i...budak elektrik...terserempak di sana...hehehheeh takdir kan?





sampai sini saja...bye!!!!!!!!!













7 comments:

nur nabihah said...

sweet damm!

matahari said...

thanks yunk!!yes..sweet when enjoy life with best friends...

Kapten Atok said...

baguslah pemikiran uncle tu

org2 muda lak anggap putrajaya tu bazir

matahari said...

i muda juga..tapi bg i..putrajaya bukan satu pembaziran...bangga la..mat2 saleh dok kesan kesini ambil gmbr ..sedangkan kita rakyat malaysia sibuk nak g siam bergambar depan kuil buddha...depa tak pernah pergi putrjaya kot..tu yang ckp rugi..lagi rugi,klu kita tak majukan negara sendri..klu tak...tak akan adelah rombongan2 dari kedah,penang,perak dll dr stiap negeri dtg melawat putrajaya...sempat gak interview org2 yang datang haritu...byak yang ikuti rombongan ....

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

seronok kan dpt tngk n pengang2 bunga tu...

dik blog ko pun keluar benda alah tu...

matahari said...

akak!tibe2 hilang..pelik....bukak blog akak pun dah tak de..hehhehe best!lega dah hilang

alepridz said...

nak gak melancong... :P

klik sini untuk pasang BOOM!

\

anak bonda dan ayahanda

anak bonda dan ayahanda

TAK SUSAH..MINTA TOLONG CLICK AJE....TERIMA KASIH....